Kóladió kapszula rendeléseKóladió kivonat

Élettani hatásai

(5/1)

A kóladió magját, valamint annak kivonatát elsősorban a gyenge alkoholos italok, az üdítőitalok, továbbá különféle cukorkák gyártásánál használják, ezenfelül különféle étrend kiegészítők alapanyagaként is megtalálható termék. Napjainkban még nem ismertek fiziológiai szükségletek, hiánytünetek a kólára vonatkozóan, azonban többféle jótékony élettani hatással és előnnyel rendelkezik. 

A kóladió magas koffein tartalmának köszönhetően igen népszerű, így ma már világszerte termesztik. Íze keserű, valamint súlyának 1-1,5 %-ának megfelelő mennyiségű koffein tartalommal rendelkezik. A viszonylag magas koffein tartalma mellett teobromin - és csersav tartalommal is bír. A teobromin a koffeinnel és a teofillinnel együtt kémiailag a metilxanitok csoportjába tartozik. Élettani hatásai hasonlatosak a koffeinéhez, de annál kevésbé élénkít, viszont erősebb vizelethajtó tulajdonságokkal rendelkezik.

koladio-mosoly

Felhasználása

Kevesen tudják, de a sokak által oly közkedvelt cola üdítőital gyártásánál is felhasználják a kóladió hosszú, barna, napon szárított magját is. Tehát a kóla, valamint annak kivonata elsősorban gyenge alkoholos italok, üdítőitalok, valamint különféle cukorkák gyártásánál használatos. A kóla kivonata számos súlycsökkentő és fogyókúrás étrend kiegészítő népszerű alkotóeleme. A kóladió ugyanis képes csökkenteni az étvágyat, elősegíti a táplálékok emésztését, továbbá vízhajtó hatásokkal is rendelkezik. 

Colanuts kapszula 90db női - Kóladió kapszula

A Colanuts, kóladió mag kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő az év fogyókúrás innovációja. Kóladió kapszula kifejezetten nőknek

9500 Ft7990 Ft

Kóladió kivonat + króm kapszula 90 db (Dr. Herz)

Kóladió mag kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula a testsúlycsökkentő program kiegészítéséhez.

3990 Ft

Gyógyászati felhasználása is ismert, ugyanis a kóla dióját és kivonatát a depresszió, hörgő tágító tulajdonságainak köszönhetően a gyermekkori asztma, valamint a migrénes fejfájás hatékony kezelésére is felhasználják. Fontos megjegyezni, hogy afrodiziákumként is ígéretesnek látszik. A kóladió gazdag fenol tartalma miatt antioxidánsként is képes működni, amely tulajdonságának köszönhetően a szabad gyökök okozta károsodásokat is képes csökkenteni.

Az aktív életmódot követők számára is előnyös a kóladió, hiszen élénkítő hatásának köszönhetően energiával látja el a szervezetünket, javítja a koncentrációs képességet, továbbá a teljesítményt is képes fokozni. Serkenti a központi idegrendszer működését, elősegíti az éberséget és a szellemi élénkséget is. Most már láthatjuk, mennyi helyen megtalálható és felhasználható, a cola gyártás alapanyagaként is ismert kóladió. 

Összegezve nézzük meg a kóladió hatásait és előnyeit:

 1.  - antioxidáns hatás
 2.  - afrodiziákum
 3.  - csökkenti az étvágyat
 4.  - gyorsítja az anyagcserét
 5.  - elősegíti az emésztési folyamatokat
 6.  - vízhajtó hatás
 7.  - depresszió kezelése
 8.  - hörgő tágító, így az asztma kezelésénél is alkalmazható
 9.  - migrénes fejfájás kezelése
 10.  - élénkítő hatás
 11.  - koncentrációs képesség javítás
 12.  - központi idegrendszer működésének serkentése
 13.  - elősegíti az éberséget
 14.  - növeli az energiaszintet
 15.  - segít a testalak megváltoztatásában
 16.  - segíti a zsírok lebontását
 17.  - hozzájárul a testsúlycsökkentéshez

A kóladió kivonata segítheti a légzést és a látást

Segíti a tüdő működését és a légzést

A kóladió és a növény kivonatát évszázadok óta alkalmazzák mellkasi fájdalommal járó köhögés, tüdőgyulladás, nehézlégzés kezelésére, és a nem túl távoli múlt tudományosan is bizonyítékokat szolgáltatott hatásosságára. A The Internet Journal of Pulmonary Medicine című online pulmonológiai szakfolyóirat 2008-as évfolyamában olyan kutatási jelentések láttak napvilágot, amelyben a kóladió és a növény kivonatának légzőrendszerre kifejtett hatását egereken tesztelték. Az eredmények magukért beszélnek: a kólakivonat már 28 nap után javulást eredményezett a kísérleti állatok légzési funkciójában. A kutatók megállapították, hogy a kóladió kivonata tágító hatást fejt ki a tüdőben található alveoláris csatornákban és zsákokban. Ezt úgy éri el, hogy antioxidáns tulajdonságai révén a tüdőszövet rostjait megerősíti és hatékonyságukat javítja.

Csökkenti a szemnyomást, hozzájárul az egészséges látáshoz

A túl magas szemnyomást a zöldhályog kialakulásának legfőbb felelőseként azonosították a tudományos kutatások során. A szemnyomás csökkentésére általánosságban különböző gyógyszeres szemcseppekkel való kezelés alkalmazandó. A Lagos Egyetemen jelenleg olyan kutatásokat folytatnak, amelyek 0,5%-os kóladió kivonattal készült szemcsepp hatékonyságát vizsgálják a szemnyomás csökkentésére. A kutatás első eredményeit még 2010-ben hozták nyilvánosságra a Middle East African Journal of Opthamology szemészeti szakfolyóiratban, és már ezek is rendkívül bíztatók voltak: a kóladió kivonattal készült szemcsepp naponta kétszeri alkalmazás mellett hatékonyan és szignifikánsan csökkentette a szemnyomást a vizsgálati alanyok esetében. Ezek az eredmények hamarosan akár teljes áttörést jelenthetnek a zöldhályog és egyéb túl magas szemnyomással összefüggő betegségek természetes úton történő kezelésében.

Mennyit fogyaszthatok a kóladióból?

A maximálisan elfogyasztható mennyiség nagyban függ az adott termék koncentrációjától. Használat és fogyasztás előtt pedig mindenképpen kérjük ki kezelőorvosunk véleményét. A terhesség alatt, cukorbetegeknek, emésztési panaszokkal szenvedők számára, szívproblémákkal, valamint magas koleszterinszinttel küzdőknek a kóladió termékek fogyasztása nem javallott.

Értékelés
(5/1)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).
Legújabb értékelés
Értékelést írta
Mihály Béla
2017-08-08
Ami tetszik: Bevált Ami nem tetszik:

Idén próbáltam ki egy kóladió tartalmú terméket és nekem bevált. Nem csodaszer, de segített, sokkal inkább mint eddig bármi amit próbáltam!