Kóladió és a sportolás

Napjainkra elsősorban a rohanó életmód, az íróasztalok előtt dolgozó emberek, a közlekedési eszközökkel zsúfolt utak jellemzőek, amelynek köszönhetően az elhízás, a magas koleszterinszint és a magas vérnyomás mellett számos betegség már fiatal korban való kialakulása fenyeget bennünket. Így az életminőségünk javulásához , valamint a betegségek megelőzéséhez, elengedhetetlen a napi rendszeres testmozgás, sportolás, amely az egész szervezetünkre pozitív és kedvező hatással van.

A rendszeres fizikai aktivitás segítségével komoly betegségek kialakulási kockázata csökkenthető, így a szívbetegségek, a magas vérnyomás, de még a csontritkulás ellen is hatásos. Sokan viszont a nap végére már nem rendelkeznek annyi energiával, hogy a sportolás is beleférjen a mindennapi tevékenységek közé.

Kóladió cserje

Hogyan lehet segítségünkre a kóladió ebben?

Az energiaszintünket azonban természetes módszerek segítségével is fokozhatjuk. A kóladió magas koffein tartalmának köszönhetően képes energiát biztosítani a fárasztó hétköznapokra is. Képes fokozni a szervezet oxigén felvevő kapacitását, amelynek köszönhetően a teljesítményt is növeli, továbbá javítja a koncentrációs képességet. Tehát a sportolók, valamint az aktív életmódot követők számára többféle előnnyel is rendelkezik a kóladió.

A kóladió koffein tartalma és a sportolás

A kóladió magas koffein tartalmának köszönhetően rengeteg pozitív hatással rendelkezik, amely tulajdonságait a sportolás alatt is élvezhetjük. A koffeinről mindenki tudja, hogy élénkítő hatásokkal rendelkezik, éberen tart, továbbá segíti a koncentrációt is. A koffeinnek köszönhetően kitartóbbak lehetünk edzés és sportolás közben. A kóladió emellett a testalak megváltoztatásában is segítségünkre lehet, tehát súlycsökkentő hatásokkal is rendelkezik

Az azonos hatása érdekében azonban fokozatosan emelni kell az adagot, hiszen könnyen hozzá lehet szokni.

Az afrikai bennszülöttek körében nem is csoda, hogy rendkívül elterjedt a kólamag rágása, hiszen felfrissíti a vérkeringést, segíti az izommunkát, továbbá az éhségérzetet is képes csökkenteni. A kóladió fogyasztása a sportversenyek előtt is hatékony lehet a teljesítményt tekintve. A kóladiónak köszönhetően napjainkban az energiánk hiánya nem lehet kifogás a mindennapi, rendszeres testmozgásra.

Sportolj, de hogyan?

Napjainkban nagyon sok divatos edzésterv áll a fogyókúrázni szándékozók rendelkezésére.

Aktív edzésfajták:

  • Izomfejlesztő - anaerob (súlyemelés, testépítés)
  • Zsírégető - aerob (futás, úszás, kerékpározás)
  • Állóképesség-növelő

Passzív edzésfajták:

  • Nyújtás, stretching
  • Légzőgyakorlat
  • Jógagyakorlat 

Nagyon fontos minden edzésnél, mozgásnál a bemelegítés, ami csökkentia sérülésveszélyt, illetve az előzetes orvosi ajánlás, hogy a szervezetünk számára megfelelő-e az adott sport.

Élj egészségesen és sportolj rendszeresen!

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!